Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Kutsume teid 7.-10. mail osalema Euroopa päeva orienteerumisradadel Põlvas ja Räpinas

Euroopa päeva tähistame Põlvas ja Räpinas jalutuskäikudega, mille jooksul saame teada, kuidas Euroopa on esindatud meie kodukohas.

„Eestil on hästi läinud – oleme juba 18 aastat ELi liige ning see on kindlasti nii Eestit kui Euroopa Liitu paremaks teinud. 9. mai on Euroopa päev, Euroopa rahu päev ja sel päeval peame meeles, et nii Eesti kui meie mõttekaaslaste olevik ja tulevik on Euroopas, koos kogu kaasneva heaolu ja turvalisusega, ilma sõjata", ütles Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela.

 

7.–10. mail on Euroopa päeva tähistamiseks Põlvas avatud kaks ja Räpinas üks Minu Euroopa orienteerumisrada.

Rajale minekuks tuleb oma nutivahendisse laadida Navicup rakendus. Seejärel avaneb ekraanil orienteerumispunktidega tähistatud linna kaart rajaga. Põlvas saab osaleja saab valida, kas läbib kaks rada või ühe neist. Jõudes vabalt valitud järjekorras kontrollpunkti, avaneb ekraanil kolme valikvastusega küsimus, millele peab edasi liikumiseks vastama. Pole oluline, kas vastus on õige või vale, eesmärk on kontrollpunktid läbida ning jätkata sama teekonda. Raja läbimiseks pole ajalist piirangut ning seda saab teha neljal päeval, 7.–10. mail. Poolelioleva teekonna võib rakenduses vahepeal pausile panna ning tulla selle juurde tagasi sobival ajal, kasvõi järgmisel päeval.

 

Kõigi raja läbinute vahel loosime nii Põlvas kui Räpinas välja stiilse Europe Direct seljakoti, mis on valmistatud taaskasutatud polüestrist.

 

Tähista rahu Euroopas jalutuskäiguga Põlvas või Räpinas!

 

 

Annely Eesmaa

Europe Direct Lõuna-Eesti Põlva infopunkti juht
Põlva Vallavalitsus