Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Räpina mõisa peahoone jalgteed rekonstrueeritakse

Peagi alustatakse Räpina mõisa peahoone jalgteede rekonstrueerimistöödega. Töid võimaldab teostada riigi eraldatud toetus, mis on määratud investeeringute tegemiseks ülemaailmse pandeemia järel majanduse elavdamiseks.

Rekonstrueerimistööde käigus eemaldatakse mõisa peahoone ees olevalt alalt vana asfaltkate ning ehitatakse uus jalgtee koos parkimisaladega. Mõisa põhjapoolsesse otsa on kavandatud viis parkimiskohta ning lõunapoolsesse neli parkimiskohta, võimaldades jätta peatrepiesine ala autodest vabaks. Peatrepi kõrvale, mõlemale poole, paigaldatakse rattahoidjad. Peahoone ümbruse jalgteed ning parklaalad kaetakse graniitsõelmekattega ning mõisahoone ümber rajatakse munakivisillutis. Peahoone iga nurga juurde paigaldatakse prügikast ning istepingid põhjapoolse fassaadi äärde ja peatrepiesisele alale. Ühes jalgteede rekonstrueerimistöödega isoleeritakse ka mõisa peahoone vundamendi välispind veekindlalt, rajatakse drenaaž ja sadeveetorustik.

Ehitustööde kogumaksumuseks on 127 009,2 eurot, millest 125 559 eurot on eraldatud riigipoolsest toetusest investeeringute tegemiseks, et aidata kaasa majanduse elavdamisele Covid-19 kriisi järgselt.

Rekonstrueerimistööd teostab OÜ Terasteenus ning omanikujärelevalvet viib läbi OÜ Liivimaa Lossid. Lepingujärgselt valmivad mõisa ümbruse jalgteed 2021. aasta maikuu lõpus.

 

Räpina vallavalitsuse majandusosakond

 

Fotol Räpina mõisa peahoone. (Foto: Toivo Lees)