Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Koroonast Räpina vallavalitsuses

Eilne päev tõi teate, et üks vallavalitsuse ametnikest on haigestunud koroonaviirusesse. Kahtlused olid meil küll teise ametniku võimaliku nakatumise ja haigestumise suhtes juba tekkinud, kes oli koroonahaige lähikontaktne, kuid tema koroonatesti tulemused ei ole hetkel veel selgunud. Kuna töötajad olid sellest infost lähtuvalt ilmselt juba palju tähelepanelikumad, siis ka positiivse testitulemuse saanud inimene isoleeris ennast kohe, kui ilmnesid esimesed haigustunnused. Õnneks tuli peale ka nädalavahetus ja seega on Terviseameti hinnangul tema lähikontaktsete arv töökohas vaid viis inimest. Ka teise koroonakahtluse puhul ei ole lähikontaktsete arv palju suurem  - kuus. Enamjaolt on tegemist samade inimestega, kuna kontakt toimus samal koosolekul viibides.

Lähikontaktsed suunatakse testile 10. päeval või haigustunnuste ilmnemisel. Lähikontaktne on inimene, kes on viibinud koroonahaigega ühes ruumis enam kui 15 minuti jooksul ja distants on olnud vähem kui kaks meetrit.

Kohe pärast testitulemuste teadasaamist arutasime läbi koroonaviiruse leviku tõkestamiseks vajalikud meetmed ja otsustasime Räpina haldushoones olevate ametnike ja töötajate vastuvõtu peatada. Kuni uute korralduste saamiseni Terviseameti poolt ei saa kodanikud füüsiliselt vastuvõtule tulla. Palume helistada või kontakteeruda e-posti teel. Hoiame kõik enda ja oma lähedaste tervist!

Panen kõigile südamele, et otsus võib olla õige või vale, kuid seda näitab aeg. Parem on otsus, kui otsustamatus.

Maski kandmisse võib suhtuda nii või naa, kuid mina isiklikult ei saa küll aru, kuidas üks mask, mis vähemalt teoreetiliselt kaitseb meid ka koroona eest, peaks takistama elu elamast?  Kuna statistika on näidanud, et mask, kätepesu ja desinfitseerimine on aidanud paljude teiste viirushaiguste levikut ohjes hoida, siis miks mitte ka koroonat? Ka kõigi teiste haiguste tüsistustesse võib inimene surra. Kui teil on vaja liikuda avalikus ruumis, siis palun kandke maski! Nii saavad meie koolid, lasteaiad, noortekeskused ja sotsiaaltöötajad jätkata oma tööd. Kevad näitas ju selgelt, kui väga hakkasime lõpuks puudust tundma isiklikust kontaktist ning kui raske oli kohaneda distantsõppega.

Valla kriisikomisjoni koosolekul rääkisime muuhulgas ka sellest, et olgugi meetmed paljuski vaid soovituslikud, ei häbene me paluda ka politsei abi, kui keegi eirab heatahtlikke soovitusi. Jah, politsei ei saa midagi teha… aga meie saame. Olgem valvsad, pidagem kinni hügieenist ning käitume hoolivalt, sallivalt ja ilma paanikata!

Head tervist soovides,
vallavanem Enel Liin