Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

26. septembril peetavat Euroopa koostööpäeva kutsutakse tähistama Peipsiäärse matka või rattasõiduga

Kesk-Läänemere programmi projektid Lakesperience (lakesperience.eu) ja Forest trail (baltictrails.eu) kutsuvad nädalavahetusel Peipsi äärde matkama ja rattaga sõitma, et tähistada üheskoos 26. septembril peetavat Euroopa koostööpäeva.

Euroopa koostööpäeva tähistatakse igal aastal koostööprogrammide kaudu loodud koostöö olulisuse märkamiseks. Euroopa on segu eri kultuuridest, oma maksimaalse potentsiaali saavutamiseks tuleb meil kõigil üksteist hästi mõista. Iga-aastase üle-Euroopalise kampaaniaga „Euroopa koostööpäev" tuletatakse kodanikele meelde, et jõudude ühendamisel tuleb välja palju head ning selle puhuks korraldatakse erinevaid üritusi. Sel puhul kutsuvad MTÜ Peipsi Koostöö Keskus ja Peipsimaa Turism 26. septembril kõiki huvilisi Peipsi äärde matkale või rattasõidule.

Lakesperience projektijuhi Margit Säre sõnul on matkapäev eriline just seetõttu, et kuna käesoleval aastal on paljud sündmused saanud digitaalse lahenduse ning osalemine toimub sageli läbi videosilla, tuleb ikka aeg-ajalt meelde tuletada, et ei tohiks ära unustada ka matkarõõmu reaalsest liikumisest.

Kuna suured avalikud üritused pole enam soovitatavad kutsuvad matkapäeva korraldajad läbima marsruute oma käel ja tegema fotopostitusi Facebooki. Marsruutide ja peamiste vaatamisväärsustega saab tutvuda kodulehel visitpeipsi.com. Postitajate vahel loositakse välja kingitused. Julgustamaks osalejaid kaasa lööma, teevad Lakesperience (lakesperience.eu) ja Forest trail (baltictrails.eu) projekti meeskonnad laupäeval rattatuuri Alatskivi- Kolkja-Kasepää-Varnja-Kolkja – Alatskivi (23 km) ja matka ümber Lossijärve Alatskivi matkarajal (4,5 km).

Kesk-Läänemere piirkonna projekt "Lakesperience" tegeleb järvepiirkondade arenguga Põhjalas, eesmärgiga suurendada järvepiirkondade atraktiivsust ning arendada jätkusuutlikku loodusturismi, kohalikku majandust ja töökohtade loomist maapiirkonnas.

Lakesperience projekti rahastab Interreg Kesk-Läänemere programm ja kaasfinantseerib Siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Rohkem infot Peipsi Koostöö Keskuse kodulehelt http://www.ctc.ee/projektid/kaimasolevad-projektid/lakesperience

Rohkem infot:

Margi Säre
Peipsi Koostöö Keskus
Tel +372 5088409
www.ctc.ee