Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Valguse pidu Räpinas

Neljapäeval, 16. jaanuaril, kui kõik pühad nii uue kui vana kalendri järgi läbi, toimus Räpina tuletõrje väljakul vahva pühadeperioodi lõpetamise pidu.


Et jõulude ajal kõigi südameid rõõmustanud kuusepuud kurvalt prügisse ei „lendaks", tuli Räpina lasteaia Vikerkaar personalil mõte teha üks ühine suur Valguse pidu. Möödunud aastal peeti kuuskede põletamisega pidu lasteaial isekeskis, sel aastal kutsuti teised ka kampa.
Räpina Lasteaed Vikerkaar õppejuht Jana Mets rääkis, kuidas ürituse idee tekkis:
„Meil siin Eestis on talviti ikka igatsus soojuse ja valguse järele. Looduse- ja metsarahvana tunneme austust looduse ja metsa vastu, seetõttu oleme Räpina Vikerkaare lasteaias juba mitu aastat mõelnud, et meid jõulude ajal rõõmustanud kuusepuu koht pole prügikasti kõrval, vaid jõuluaega saab väärikalt ära saata, kuuski austada sellega, kui me need rõõmsal Valguse peol ära saadame. Eelmisel aastal saatsime lõkkesse ainult meie oma lasteaia kuused, kuid sel aastal otsustasime, et austust väärivad kõik kuused, pealegi on tore pidada ka talvisel ajal maha üks vahva ühine õuepidu.

Räpina Lasteaias Vikerkaar on üheks oluliseks väärtuseks KOOSTÖÖ. Soovime, et kogukond oleks kaasatud ühistesse tegemistesse. Pealegi, kui linn on nii väike, et sinna mahub vaid kolm haridusasutust - lasteaed, kool ja aianduskool. On selge, et peame kokku hoidma ning koos tegutsema."


Peol esinesidki Räpina Lasteaed Vikerkaar mudilased Sipsikute, Mõmmide, Muumide ja Lepatriinude rühmast. Räpina ÜG-d esindasid segarahvatantsurühmad Üksik sokk, Räpsukad ja Kolm Punkti ning neidude rühmad Rosinake ja Patsikud. Et valguse ilu eriti hästi esile tuleks, tegid Räpina Aianduskooli õpilased ägedaid tuleskulptuure.
Selle eest, et kuused lõkkeplatsile jõuaksid, hoolitses AS Revekor. Kuigi tänavu pole küll õues talvist pakast, siiski võib rõskus naha vahele pugeda. Nii olid valmis noored kotkad ja kodutütred Põlva ringkonna Räpina rühma kodutütarde rühmavanema Sille Rebase juhendamisel jagama koha peal sooja teed ja piparkooke. Enne üritust käisid noorkotkad väljaku üle – koristasid ära kõik pugi ja klaasikillud, et mudilastel oleks ohutu. Tuleohutuse eest vastutas Päästeameti Räpina päästekomando, nemad süütasid ka tuleskulptuurid ning ilmatu suure lõkke.
Külalisena astus üles tuleteater Zerkala Tartust. Lapsed olid lummatud, mõni mudilane küsis, kuidas nad põlema ei lähe selliseid trikke tehes. Jääme lootma, et kellelgi neist ei tule mõttesse nähtut ise järele proovida. Tulešõu oli võimas! Kohale tulnuid oli hinnanguliselt üle kolmesaja inimese ja tagasiside oli väga positiivne. Lasteaia direktor Regina Allik ütles, et edaspidi ongi plaanis neid rohkem koostööd teha teiste Räpina valla haridusasutustega ja Valguse peost saab traditsioon.


Helitehnika eest vastutas FIE Mati Lukk. Üritust toetavasid Räpina Kultuurkapital ja Põlvamaa Ekspertgrupp. Ürituse korraldas Räpina Lasteaed Vikerkaar ja MTÜ Räpina Lasteaed Vikerkaar Heaks.

Vaike Tammes,
Räpina valla avalike suhete spetsialist

Foto: Andrus Karpson