Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Räpina valla noored arutlesid osaluskohvikus

Kolmapäeval, 13. novembril toimus Räpina Aianduskooli saalis Räpina valla noorte osaluskohvik. Päeva avas teemakohase sõnavõtuga Räpina vallavanem Enel Liin. Päev oli täis põnevaid arutelusid, uusi mõtteid ja vaatenurki, vahele pisut tantsu, nalja ja naeru. Punkti pani päevale Sass Henno oma mõtlevapaneva loenguga „Asjad, millest täiskasvanud rääkida ei julge". Edaspidi vähemasti püüame julgeda rääkida. Päeva juhtis alati energiline Andri Võsokovski.

Osaluskohvikust võttis osa üle 90 Räpina valla noore nii Räpina valla koolidest kui ka Räpina Aianduskoolist. Arutleti kokku üheksal teemal:
* Missuguseid noorteüritusi me tahame? (lauajuht Räpina abivallavanem Piret Rammo);
* Kodukoha arendamisest värske pilguga (lauajuhid Räpina valla arendusspetsialistid Ester Lemats ja Ingrid Joosep);
* Kui palju survet oled valmis avaldama, et Su omavalitsus muutuks teemantiks? (lauajuht Eesti Noorteühenduste Liidu osalusprogrammi juht Ave-Liis Kivest);
* Huvitegevuste maastik Räpina vallas (lauajuhid SA Veriora Noortekas juhataja ja noorsootöötaja Mirjam Ojasaar ning Räpina valla haridus- ja noorsootööspetsialist Anu-Cristine Tokko);
* CV ei ole üldse vajalik ja töövestlus on naljaasi (lauajuht Töötukassa karjääriinfo spetsialist Ingrid Lepasson);
* Kuidas jõuda hea ideeni? (lauajuht OÜ Varola juht Toomas Heering);
* Ideest teostuseni (lauajuhid JJ-Street Tantsukooli tantsijad Sirli Solom ja Merit Meronen);
* Noored nähtavale! Kohalik noor meedias (lauajuht Räpina valla avalike suhete spetsialist Vaike Tammes);
* Minu unistuste noortekeskus (lauajuht Tallinna Ülikooli noorsootöö magistrant Kristel Zovo).

Kogu üritust kajastas osalevatest noortest kokku pandud meediatiim, mille vägesid juhtis JJ-Street Tantsukooli treener, meediateadlik Lenel Karu.

Aruteludest valmib kokkuvõte, mille alusel planeeritakse Räpina vallas edasisi tegevusi noorte valdkonnas.

Soojad tänusõnad aktiivsetele noortele, kelle ideedest üritus sündis! Suur tänu kõikidele osalejatele – ilma teie mõteteta oleksime poole võrra vaesemad. Aitäh tublidele lauajuhtidele: Piret Rammo, Ester Lemats, Ingrid Joosep, Ave-Liis Kivest, Mirjam Ojasaar, Ingrid Lepasson, Toomas Heering, Sirli Solom, Merit Meronen, Vaike Tammes, Kristel Zovo, Lenel Karu, kes tegid ära suure ja kasuliku töö kogudes kokku teabe, millega edasi töötada.
Suur tänu Maiu Varesele, kes kujundas Räpina valla noorteveebi värske päise ning tema tütrele, kes aitas hääletajate vahel auhindu välja loosida.
Eriti suur tänu Andri Võsokovskile, kes aitas üritust korraldada oma lennukate ideedega ning juhtis pika osaluskohviku päeva energiliselt võiduka lõpuni.
Aitäh Andrus Karpsonile, kes aitas tehnikaga ja pildistas.
Suur tänu ka ürituse toetajatele: Eesti Noorteühenduste Liit, Räpina Vallavalitsus ja SA Veriora Noortekas!
Tuhat tänu kõikidele Räpina valla koolidele, kes lubasid noored keset koolipäeva kohvikusse!
Suur-suur tänu Räpina Aianduskoolile ja Räpina Valla Kultuurikeskusele sõbraliku võõrustamise eest ning Elstriine OÜ-le maitsvate suupistete eest!

 

Anu-Cristine Tokko,
Räpina valla haridus- ja noorsootööspetsialist