Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Räpinas avati madalseikluspark

Liikumise ning tervisliku vaba aja veetmise soodustamiseks valmis Räpinas uue staadionikompleksi kõrval asuvale pargialale (vana politseimaja kõrvale) madalseikluspark. 

Madalseiklusrada saab kasutada tervisespordi harrastamiseks, vaba aja veetmiseks, ühisürituste ja võistluste korraldamiseks. Seiklusrada aitab kaasa tervisekäitumise aktiivsemaks muutmisele ning tervete eluviiside väärtustamisele piirkonnas. Madalseiklusparki saab korraga kasutada kuni 50 huvilist.

 

Madalseikluspargi rada ehitati umbes 0,5 m kõrgusele, pakkudes korraga tegevust eri vanuseastmes ja oskustega lastele, noortele ja täiskasvanutele. Seikluspargi rada on kolme raskusastmega: kerge, keskmine ning raske. Seikluspark koosneb 23 atraktsioonist ning kahest 22 meetrisest trosslaskumisest, ühendades omavahel kergemat rada keskmise ning raskema rajaga. Seiklusraja atraktsioonid on paigaldatud hakkepuidust rajatud ohutusalale.

 

Oluline on meeles pidada, et nagu kõikidel avalikus kasutuses olevatel objektidel, nii ka seikluspargi kasutajatel, jääb vastutus enda ja lähedaste ohutuse ning turvalisuse tagamisel eelkõige lapse ja noore saatjale.

 

Madalseikluspargi rajamise kogumaksumuseks kujunes 52 812,00 eurot. Ehitustöödeks saadi toetust 20 000 eurot LEADER programmist ning 5000 eurot projekteerimiseks riigieelarvest.

Projekteerimis- ja ehitustöid teostas Falador OÜ, omanikujärelevalve teenust teostas Pärn Projekt OÜ.

 

Räpina madalseikluspark avati 20. mail toimunud Räpina Hea Kodu Päevade raames. 

 

 

Ester Lemats,
Räpina valla arendusspetsialist

 

 

Foto: Taavi Nagel