Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Räpina vallavanema võidupüha mõtisklus

Keegi on kunagi öelnud, et enamasti ei ole meil elus võite, on ära hoitud kaotused. Meie tähistame täna võidupüha ja oleme uhked oma riigi üle.

 

Kahjuks suutsime kaotuse enam kui sada aastat tagasi hoida ära vaid lühiajaliselt, meie iseseisvusaega jäi väheks. Ometigi olid need 20 vaba aastat midagi sellist, mis õpetasid meid enim tunnetuslikult. Me õppisime, et kodumaa ei võrdu võimuga, mis hetkel valitseb ja kodumaad saab hoida ja armastada ka hoolimata suurest vastuseisust.

 

Hoolimata tänasest pidupäevast, on meil ikka natuke muretunnet ja ärevust hinges tunda. Sõda Ukrainas on meil aidanud hästi aru saada sõdadest erinevates süsteemides. Tänapäeva sõda toimub relvadega, strateegias - kui hästi oskame ette näha asjade käiku ja kolmas on tunnetuslik sõda. Just seal toimuvad meie silme all kõige suuremad võitlused.

 

Riike ehitatakse põhimõttel tarkus sisse ja sees, mitte tarkus välja ja väljas. Lubame oma noortel õppida ja maailma avastada, aga toome nad haritutena tagasi. Eesti omadus on juba sajandeid olnud suund ja tung hariduse poole ning see on meie potentsiaalne võit. Läbi sajandite on vanema suur soov olnud anda oma lastele hea haridus ja see suundumus on meie suurimaid rahvuslike aardeid. Praegu on vaja jälgida, et meie suunda ei muudetaks, sest hetkel rahvast rõhuvad olmemured kipuvad hariduse jätma tahaplaanile. Tarkusest võib kiiresti saada ka rumalus.

 

Hoiame oma riigis tasakaalu, et olla veel kaua oma maal peremehed! Otsustame julgelt ja tähistame ning väärtustame tänast pidupäeva!

Õnnitlen võidupäeva puhul ja soovin ilusat jaaniaega!

 

Enel Liin,
Räpina vallavanem