Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Avatud taotlusvoor kunstnikele: sinu kunst Taani katusteviiludel

Taani kutsub Tartu ja Lõuna-Eesti kunstnikke osalema projektis „Global Goal Gables". Projekti vältel luuakse Taani linnade katusteviiludele kunstiteoseid. Projektis kutsutakse osalema erinevate kunstižanrite viljelejaid, teosed võivad olla maalid, audio- ja valgusnäitused, kirjandustükid, skulptuurid, muusikalised etteasted või muud.

Algatus „Global Goal Gables" on loodud ÜRO kestliku arengu eesmärkide ja Kesk-Jüütimaa koostöös. Projekt hõlmab 17 katuseviilu, 17 kunstivormi, 17 koostööpartnerit, 17 kunstnikku, 17 nädalat ja 17 ÜRO globaalset eesmärki. Lisaväljakutse esitab kunstnikele asjaolu, et teos peab katuseviilule jääma viieks aastaks. Pärast seda on viiluomanikel õigus kunstiteosed eemaldada.

 

Ootused kunstnikule

Konkursil osalemiseks tuleb esitada kuni kahe A4 pikkune ingliskeelne tutvustus teosest. Teos peab olema uus. Ideed võib edasi anda sõnade, joonistuste, piltide ja/või fotodega. Võib viidata ka veebilehele, kust leiab teose kohta rohkem informatsiooni.

  • Too välja linn, kus oma kunsti näidata soovid, ning kunstivorm ja globaalsed eesmärgid, millele keskendud. Taanikeelse ülevaate kunstivormidest, globaalsetest eesmärkidest, linnadest, asukohtadest ja kohalikest ootustest leiad siit.
  • Kirjelda, kuidas plaanid muuta kunstiteose viieaastaseks püsieksponaadiks ning millist rolli mängib teose arendamisel ja teostamisel jätkusuutlikkus.

  • Sõnasta ka ootused kohalikule töörühmale ja sihtgrupp, keda soovid kõnetada (koolilapsed, eakad kodanikud, korporatsioonid jne).

  • Lisa detailne ülevaade sellest, kuidas plaanid linnaga koostööd teha.

  •  

Ajakava

Tähtaeg: teose tutvustus (kuni 2 lehekülge inglise keeles) ja eelarve ei tohi kokku ületada 10 MB. Failid on oodatud aadressile mailars@ikast-brande.dk hiljemalt reedel, 8. oktoobril 2021 kell 23.59.

Reedel, 29. oktoobril 2021 kuulutatakse valitud kunstnikud ametlikult välja.

Näituste avamine: projekti „Global Goal Gables" näitused avatakse 2022. aastal vahemikus 17.–38. nädal (25. aprill – 1. mai kuni 19.–25. september). Kõigilt 17 avamisürituselt tehakse videoülekanne teistesse Euroopa linnadesse. Salvestusi kasutatakse ka projekti „Global Goal Gables Kesk-Jüütimaal" reklaamimiseks.

 

Rahastus

Igat teost rahastatakse kuni 115 000 Taani krooni / 15 000 euroga. Taotlus peab sisaldama nii teose tutvustust kui ka realistlikku eelarvet. Eelarves võiksid olla kajastatud materjalid, projekti teostus ja kunstniku palk. Hüvitatakse kõik projektiga seotu: taiese tootmise, otseülekannete, turunduse, kohtumiste, vastuvõttude jm kulud.

Reisimise, majutus ja toitlustuse jaoks on eraldi eelarve. Nende kulude katmiseks on ette nähtud 10 000 Taani krooni / 1300 eurot projekti kohta.

Teosed jäävad viieks aastaks püsinäitusena katuseviiludele. Pärast näitust vastutavad teoste eest viiluomanikud.

 

Kontaktandmed

Küsimuste tekkimisel võta ühendust projekti koordinaatori Maibritt Larssoniga aadressil mailars@ikast-brande.dk või telefonil 0045 2086 6604.