Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Räpina valla staažikad raamatukoguhoidjad Maire Jõks ja Tiiu Rõžova siirdusid pensionipõlve nautima

Maire Jõks

Maire Jõks on põline põlvamaalane. 1970. aastal lõpetas ta Viljandi Kultuurharidustöö Kooli ja asus tööle Räpna Lasteraamatukokku. Viis aastat hiljem sai temast pikkadeks aastateks Räpina Ühisgümnaasiumi raamatukogu juhataja. Ta on juhtinud ka maakonna kooliraamatukoguhoidjate ainesektsiooni.

2002. aasta suvel sai Mairest linna- ja kooliraamatukogu ühendamise järel praeguse nimega Räpina valla Keskraamatukogu lasteraamatukoguhoidja. Tihe ja sisukas koostöö kooliga jätkus. Maire eestvõttel on korraldatud väga palju üritusi (kirjandus- ja teemahommikud, raamatukogutunnid, ettelugemised, näitused-väljapanekud). Kõige suurem sündmus on emakeelepäeva tähistamine koos kooliga. Väga südamlik on sügisene parimate lugejate vastuvõtt. Tihtipeale on üritused seotud meisterdamisega. Räpina õpilased võtavad järjepidevalt osa ülevabariiklike võistluste maakonnavoorudest (4. klasside ettelugemisvõistlus, 3.-4. klasside kirjandusmäng). Maire on õpilased alati väga hästi ette valmistanud ja nad on saavutanud edu. 2014. aastal nomineeriti Maire Jõks ERÜ auhinnale aasta lasteraamatukoguhoidja. 

Käesoleva aasta 3. augustil täitub Mairel 50 töökat aastat raamatukogus ning ta on otsustanud jääda pensionile. 31. juulil andis vallavanem Enel Liin Mairele üle Räpina valla tänukirja ning Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tänukirja. Õnnitlemas olid ka Põlva Keskraamatukogu esindus - Kati Maidla, Külli Ots ja Arno Liin ning kolleegid Räpina raamatukogust (foto: Arno Liin).

Tiiu Rõžova

Tiiu Rõžova töötab Meeksi raamatukogus 1986. aastast. Ta on tubli ja tunnustatud raamatukoguhoidja.  Enne raamatukogutööle asumist õpetas Tiiu Mehikoorma põhikoolis eesti keelt ja kirjandust. Raamatukogul on mitmel korral tulnud kolida, asutud on korterelamus ja vallamajas.  2013. aastast on raamatukogu avarates ruumides põhikoolis. Suhted kooliga on väga head. Tihti on õpilased koos õpetajatega raamatukogus. Tiiu on  läbi viinud raamatukogutunde. Traditsiooniliselt korraldatakse koostöös kooliga emakeelepäevaüritust. Tiiu on korraldanud palju üritusi ka täiskasvanutele, heaks partneriks  Meeksi Maanaiste Selts. Tiiu on seltsi aktiivne liige. Tänuväärselt on Tiiu tegelenud Meeksi valla lähiajaloo talletamisega. Muidugi ei jää sealhulgas jäädvustamata raamatukogu ajalugu. Raamatukogus hoitakse ka Aravult pärit kirjaniku Vaino Vahingu mälestust.  Tiiu Rõžova on tagasihoidliku loomuga, korrektne, kohusetundlik, väga sõbralik ja mõistev inimene.

Alates käesoleva aasta 1. juulist otsustas Tiiu jääda koduseks. 30. juunil käis vallavanem Enel Liin Tiiule üle andmas Räpina valla tänukirja tehtud töö eest. Räpina valla raamatukogude poolt käis õnnitlemas Räpina valla Keskraamatukogu direktor.


Foto: Anne Konsap