Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

 

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

Räpina Lasteaias Vikerkaar avati seiklusrada

Leader programmi toel valmis täna, lastekaitsepäeval, Räpina Lasteaed Vikerkaar õuele looduslähedane seiklusrada, et pakkuda Räpina valla ja ümberkaudsetele lastele tervislikku vaba aja veetmise võimalust. Seiklusrada pakub põnevaid võimalusi armastatud peitusemänguks, turnimiseks, enese proovile panemiseks ja eduelamuseks ning ühisteks mängudeks.

Looduslähedane seiklusrada eristub tavapärasest mänguväljakust oma otstarbe ja objektide osas, näiteks istikutest moodustatud taimetunnelid ja vitsonn ning kelgumägi-tunnel pakuvad tegevust korraga eri vanuseastmes ja oskustega lastele. Lisaks on seiklusraja teisteks huvipakkuvateks komponentideks rippsild, tasakaalupoom, turnkang, ronimisvõrk ja tasakaalurada, istumis-astumispakkudega ala ning astumispakkudega rada. Sellise seiklusraja läbimine pakub kuni 10-aastastele lastele suurt avastamisrõõmu ning aitab parandada koordinatsiooni ja tasakaalutunnetust.

Lasteaia õpetajad etendasid lastele raja avamisel vahva näidendi, näidates ette erinevaid seiklusraja kasutamise võimalusi. Lapsed kastsid viinamarja- ja pajuokstest punutud vitsonni, et taimed lehti kasvatama hakata saaksid ja onn mõnusalt varjuliseks paigaks muutuks. Lõpuks nägid lapsed liumäel kelguga lumememme, kellel lastele kaasa võetud kelgutäis jäätist.

Lustlikku ja vastutustundlikku seiklusraja kasutamist!