Kalender

KÕIK SÜNDMUSED

EKRAAN

Haridusvõrgu ümberkorraldused

Uudised ja teated

EV 102 tähistamine Räpina vallas

Eesti Vabariigi 102. aastapäeva tähistati 24. veebruaril Räpina vallas pidulike sõnavõttude ja esinemistega. Hommik algas Leevi rahvamajas Kaitseliidu Põlva maleva noorkotkaste eestvedamisel südamliku kontsert-aktusega.  

Kontserkavaga esinesid Kait Tamra ja kohalikud noored. Ürituse eestvedajana astus üles oma pöördumisega Leevi rahva poole aktiivne kogukonna liige ja noorkotkas Kasper Kallari. Oma kõnes tundis Kallari muret Leevi küla käekäigu pärast ja ärgitas rahvast rohkem koos tegema ja ettevõtlikumad olema: "Mitte keegi ei tule meie elu tegema elamisväärseks, kui me ise seda ei tee. … Ainult kokkuhoidev ja ühiselt tegutsev kogukond on edukas."  

 

Räpina ausamba juurde olid samuti kogunenud Kaitseliidu noored, poisse seekord paraku vähe, sest viiruste puhang oli paljud noormehed tõvevoodisse naelutanud. Tüdrukute rivi oli siiski päris korralik. Pärjad asetatud, pidasid kõnet Räpina vallavolikogu esimees Teet Helm, vallavanem Enel Liin, Kaitseliidu Põlva maleva pealik Raivo Pehk ning riigikogu liige ja Räpina vallavolikogu aseesimees Tiit Kala. Vaimulike sõnavõttudega astusid üles EELK Räpina Püha Miikaeli kiriku pastor Urmas Nagel ja EAÕK Räpina Püha Sakariase ja Eliisabeti kiriku preester Tihhon Tammes. Lapsed esitasid tuult trotsides pidupäevale omaseid laule, millest eriti vahva oli pisikese Karl Markkus Rebase esituses „Tahan presidendiks". 

Linte kandi rahvas tähistas vabariigi sünnipäeva südika talvise ühismatkamisegaKell 15 koguneti Linte raamatukogu juures, kust ühiselt suunduti tunniajasele matkale. Matkatee oli viis kilomeetrit pikk ja kõige noorem matkaja 5-aastane poiss Raadama külast. MTÜ Linte Tegusad korraldavad säärast matka juba kolmandat aastat. Peale matka toimus ühine puhkehetk ja väike maiustamine külakeskuse fuajees. Üheskoos meenutati pühadele eelnenud meeleolukat talvist kultuuriõhtut. Enne vabariigi aastapäeva tähistati sündmust valla eri paigus pidulikult ja meeleolukalt. Nii oli näiteks 20. veebruaril Viluste koolis pidulik kontsert-aktus, kus tunnustati silmapaistvaid õpetajaid ja õpilasi. Ruusal toimus pidulik kontsert-aktus reedel nagu Mehikoormaski. Mehikoormas koguneti pärast kontsert-jumalateenistust Vabadussõjas langenute mälestuskivi juurde väikeseks mälestushetkeks.  

Valla meediagaleriis fotod Leevi ja Räpina mälestushetkedest

Linte vabariigi aastapäeva matka fotojäädvustused Facebookis. https://www.facebook.com/lintetegusad/ 

 

Lisainfo:

Vaike Tammes

Avalike suhete spetsialist

Räpina Vallavalitsus

vaike.tammes@rapina.ee